fine Art photography

Gepubliceerd op 2 juni 2022 om 09:37

We zien allemaal schoonheid op verschillende plaatsen. Wat voor jou opvalt, kan voor iemand anders onaantrekkelijk lijken, en vice versa. Fine art fotografie heeft geen eigen definitie. Maar het trekt wel mensen aan die een specifieke visie delen. Fine art foto's worden net zo zorgvuldig gemaakt als schilderijen. Ze zijn vaak moeilijk te maken in één sessie. Ze vallen op door hun details, composities en betekenissen. Het belangrijkste is dat het visioenen zijn die veel meer zijn dan simpele snapshots. Deze beschrijvingen klinken vaag omdat de beeldende kunst zelf voortdurend verandert.

Veel conceptuele foto's, vooral surrealistische, worden beschouwd als beeldende kunst. Sommige hebben betrekking op optische illusies, zorgvuldig geplaatste objecten of zelfs zwaar bewerkte composities. Deze hebben veel tijd nodig om te perfectioneren. Maar u hoeft geen Photoshop-master te zijn om een ​​conceptueel beeld te creëren. Oleg Oprisco vindt en maakt opvallende composities zonder afhankelijk te zijn van een bewerkingsprogramma. Andere fotografen, zoals Alex Stoddard, doen liever het tegenovergestelde.

Fine art richt zich niet alleen op portretten of surrealisme. Soms concentreert een kunstfoto zich alleen op een eenvoudig object, zoals een blad, met veel interessante details.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.