Contrast

Gepubliceerd op 18 februari 2022 om 09:12

Contrast in fotografie kan in verschillende vormen voorkomen. Het is de moeite waard om na te denken over hoe je het gebruikt. Contrast, of het gebrek daaraan, kan een foto maken of breken. Het juiste gebruik van contrast is een van de fundamenten van fotografie.

Verschillende factoren beïnvloeden de verschillende soorten contrast. Contrast speelt een rol in zowel de visuele als de conceptuele aspecten van fotografie. Wat je fotografeert, het licht dat erop valt, beïnvloedt het contrast van je beelden. De belichting die je kiest en de manier waarop u je de foto's verwerkt, kunnen het contrast van een afbeelding beïnvloeden.

Contrast betekent verschil. Bij fotografie worden de meest voorkomende verschillen bereikt door veranderingen in de tonen of kleuren waaruit het beeld bestaat. Contrast is een belangrijk element sinds het begin van de fotografie. Het is de mate van verschil tussen de elementen waaruit een afbeelding bestaat. Een hoger contrast geeft je afbeelding een ander gevoel dan een lager contrast. Het type contrast kan ook van invloed zijn op je afbeeldingen

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.