De Fotoboekenweek: het grote uitzoek- en verrassingsmoment

Gepubliceerd op 9 februari 2022 om 15:41

donderdag 17 februari om 14.30 uur wordt in de bibliotheek van Uithuizen de eerste Fotoboekenweek gevierd! Iedereen is welkom om aan te schuiven om foto’s te komen uitzoeken.  Ook luidt de oproep om oude kinderfoto’s mee te nemen. Van jezelf, van je ouders, een herinnering van vroeger. Onder leiding van Ingrid Koetzier, initiator Fotoboekenweek en Janine Tuil, fotograaf en medewerker van het Taalhuis, worden de foto’s donderdagmiddag gedigitaliseerd en tot een collage gemaakt. De collage wordt afgedrukt op een tafelkleed dat de volgende fotoboekenweek in de bibliotheek zal liggen. Zo maken we samen de bieb gezellig


Hoognodig
Iedereen is de hele week van maandag welkom in alle bibliotheken van Groningen om te komen zitten en uitzoeken, want; Oef… die kartonnen dozen met foto’s. Ai… die vakantiefoto’s op de laptop die nog geen plek hebben… Of je jongste die nog steeds geen baby-album heeft! Wie wel wat rust en focus kan gebruiken bij het opruimen van foto’s, kan in de Fotoboekenweek van 14 tot en met 20 februari terecht in de bibliotheken in Groningen. Of gezellig met een bekende zitten  en ordenen kan natuurlijk ook..

 

Oude foto’s zijn waardevol. Voor jezelf en voor de generaties die na jou komen. Maar ook onze tijd is waardevol. We zijn druk, hebben een vol leven, en dan is foto’s plakken vaak het kind van de rekening. Zo hebben we allemaal foto’s liggen die het verdienen een plek te krijgen. Foto’s zijn herinneringen, jouw foto’s vertellen de geschiedenis van je familie, je geliefden, je jeugd. Hoe heerlijk is het als je aan het opruimen bent en je komt een album tegen dat je moeder ooit voor je maakte. Die zomers… dat fietsje… Oh ja die trui mocht je op je verjaardag aan…  En soms brengen foto’s je weer in contact met mensen. Als je na het zien van een foto, iemand weer een berichtje stuurt.

Deze week wil de uitnodiging zijn om samen met een buurvrouw of een vriend in de bibliotheek te gaan zitten uitzoeken.

Album maken met korting

Om foto’s de plek te geven die ze verdienen, organiseert de stichting BuitengewoonZijn.Nu de Fotoboekenweek in de bibliotheken van Biblionet Groningen. Je kunt er samen gedurende de week met anderen een hele middag of dag foto’s uitzoeken, in alle rust en zonder in je eentje te moeten zwoegen. Wie meedoet, krijgt in de bibliotheek ook nog eens 40% korting bij het afdrukken van op ansichtkaart of fotoalbum bij de Fotofabriek in Groningen.  Op de website www.fotoboekenweek.nu zijn de data en locaties te vinden waarop je in de bibliotheek aan de slag kunt. 

 

Buitengewoonzijn.Nu

Het idee voor Fotoboekenweek ontstond in de training van stichting Buitengewoonzijn.Nu. In de training leren mensen hoe ze een idee voor een speciale actie samen met anderen in uitvoering kunnen brengen. Dankzij de training zijn er al veel maatschappelijke initiatieven ontstaan die de wereld om ons heen mooier maken. De Week van de Lieve Briefjes, het kastje van Sinterklaas en de Warme Jassendag zijn daar recente voorbeelden van.


Voor meer informatie (06) 25 53 55 38 of mail naar info@fotoboekenweek.nu

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.