FLY on the wall

Gepubliceerd op 7 februari 2021 om 18:55

Door : Cktopfotografie

In zijn eenvoudigste vorm is spontane fotografie een foto van een ongepland moment. Er is geen poseren. Er is geen richting van mij als fotograaf. In plaats daarvan ben ik een "vlieg tegen de muur" -en vanuit deze positie laat ik de dingen op een natuurlijke manier ontstaan.

In dit opzicht heeft spontane fotografie een uitgesproken sfeer. Ik documenteer iets dat gebeurt in plaats van dat ik de onderwerpen op een specifieke manier laat kijken of iets te doen wat ik wil. Dit soort fotografie is vaak vol leven en emotie, en daarom is het zo populair geworden voor allerlei soorten portretten, familieportretten tot pasgeboren fotografie en zelfs tot huwelijksfotografie. Zelf hou ik er van om te kijken waar de beelden ontstaan en wat er zich af kan spelen in een bepaalde situatie.

Misschien nog belangrijker dan het hebben van een lange lens, om hierdoor de mogelijkheid te hebben om fotowaardige momenten vast te leggen.

Ik probeer het moment te vinden waarop een persoon (of meerdere mensen) geniet van een openhartig moment.  Je moet niet alleen je oog trainen om deze momenten in de chaos te zien, maar je moet ook de ideale omstandigheden kunnen herkennen.

Deze vorm van fotografie is toepasbaar in veel situaties. Denk aan de gezondheidszorg, publieke gebouwen en evenementen.

Wil je weten wat ik hierin kan betekeken voor uw beeldvraag? neem contact op met info@cktopfotografie.nl

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.