Winter & fotografie

Gepubliceerd op 6 februari 2021 om 19:48

Ik heb zelf een haat-liefdeverhouding met de winter.

 

Voor fotografie hou ik echter van de winter. Zodra de herfstbladeren de grond raken en alles er dof en grijs uitziet, droom ik van de winter. Er gaat niets boven een verse deken van sneeuw om een ​​landschapstafereel op te fleuren. En datzelfde landschap kan er van dag tot dag heel anders uitzien, als je bedenkt hoe variabel het weer en de verlichting tijdens de winter kunnen zijn. Is winterfotografie echt anders dan die van andere seizoenen?

Hier zijn enkele tips die u kunnen helpen uw wintersamenstellingen te verbeteren:

 

FOCUS OP DE UNIEKE EIGENSCHAPPEN VAN DE WINTER

De winter heeft absoluut elementen die geen enkel ander seizoen heeft - voornamelijk ijs en sneeuw. Verwerk ze als hoofdonderwerpen in uw composities.pak hierbij een laag standpunt, waardoor ze er groter en dramatischer uitzien dan ze zijn. echt zijn. Door dichtbij te komen, kunt u ook profiteren van hoe mooi sommige ijselementen het licht kunnen doorlaten.

KIJK NAAR KLEURCONTRASTEN

Sneeuw is soms nogal eentonig. Geef het wat pit door te zoeken naar een vleugje kleur. gebruik de levendige kleurmodus ( vivid ) . Dit kan met name handig zijn bij het maken van opnamen op een bewolkte dag.

CONTROLEER BLAUW

Een effen blauwe lucht kan saai zijn, dus voeg wat interesse toe aan die lucht door een soort natuurlijk frame te gebruiken. Met sneeuw bedekte takken kunnen de perfecte oplossing zijn voor blauwe saaie luchten..

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.