PHmuseum 2021 Photography Grant open voor inzendingen

Gepubliceerd op 13 januari 2021 om 13:37

De negende editie van de PHmuseum Photography Grant is nu open voor inzendingen met een groot aantal prijzen en de steun van kunstorganisaties van over de hele wereld.

 

Dit jaar zullen de winnaars van de 1e, 2e, 3e en Nieuwe Generatieprijs geldprijzen van in totaal $ 14.000 delen en hun werken zullen in projecties worden getoond op Lagos Photo Festival (Nigeria), Verzasca Photo (Zwitserland) en Jakarta International Photo Festival (Indonesië), samen met werken van de winnaars van de eervolle vermelding en artiesten op de shortlist.

 

Naast de hoofdprijzen krijgen drie kandidaten een solotentoonstelling, vaak een mijlpaal in de carrière van een fotograaf. Voor het derde opeenvolgende jaar zal het team van PhEST (Monopoli, Italië) een project selecteren uit alle inzendingen om te exposeren op de 2021-editie van het internationale festival.

 

Hetzelfde geldt voor Getxophoto (Getxo, Spanje), wiens Artists Director Jon Uriarte voor het tweede jaar op rij een ander project zal selecteren voor de 2021-editie van het Baskische festival.

 

De derde solotentoonstelling is in het PHmuseum Lab (Bologna, Italië), de gloednieuwe galerie van PHmuseum in Italië, gerund door PHmuseum's directeur Giuseppe Oliverio en curator Rocco Venezia, die zullen zorgen voor het uitkiezen van een ander werk.Om deel te nemen, wordt u uitgenodigd om een ​​of meerdere samenhangende series te presenteren met tussen de 5 en 20 afbeeldingen.

 

Het thema is open en alle fotografische benaderingen zijn welkom. Alle inzendingen worden beoordeeld door een onafhankelijke jury bestaande uit Michael Famighetti (redacteur van Aperture Magazine), Renée Mussai (senior curator en hoofd curator & collecties bij Autograph, Londen), Trent Parke (fotograaf en lid van Magnum Photos) en Julieta Escardó (Fotograaf, redacteur en opvoeder).

website >>>>

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.