Tethering van Sony a7/a7R/a7S camera’s: Een stapsgewijze handleiding

Gepubliceerd op 11 december 2023 om 14:12

Sony's Remote Camera Control-applicatie biedt gebruikers de mogelijkheid om de Sony a7, a7R of a7S te bedienen en afbeeldingen direct naar hun computer over te zetten via de meegeleverde micro-USB-kabel. Deze functie maakt niet alleen opnameregelingen mogelijk, maar ook het aanpassen van camera-instellingen vanaf de computer en intervalgestuurd fotograferen.

Hier is een stapsgewijze handleiding voor het opzetten van tethered shooting met je Sony-camera:

1. Instellen van de USB-verbinding op PC Remote Mode

Navigeer in het menu naar: Menu > Setup Menu > USB Connection > PC Remote. Hier selecteer je PC Remote om de camera voor te bereiden op tethering.

2. Verbinding maken met de computer

Sluit de meegeleverde micro-USB-kabel aan op de Multi-Terminal USB-poort aan de zijkant van je a7/a7R/a7S-camera. Het andere uiteinde van de kabel verbind je met de USB-poort van je computer. Voor een groter bereik kun je een TetherPro USB 3 SuperSpeed actieve verlengkabel gebruiken.

3. Inschakelen van de camera en Openen van Remote Camera Control

Zet de camera aan en open de Remote Camera Control-software om een verbinding tot stand te brengen. Eenmaal verbonden, kun je een doelmap instellen en diverse camerainstellingen aanpassen.

4. Overdracht en Beheer van Afbeeldingen

Bekijk de overgedragen afbeeldingen op je computer met behulp van Sony's Image Data Converter-software. Je kunt ook externe toepassingen zoals Capture One of Adobe Lightroom gebruiken. Bij gebruik van Lightroom moet je deze instellen om de importmap te volgen:

- Schakel Auto Import in Lightroom in: Bestand > Auto Import > Schakel Auto Import in.
- Stel de Auto Import-instellingen in om de importlocatie te kiezen: Bestand > Auto Import > Auto Import-instellingen.

Door deze stappen te volgen, ben je klaar om jouw Sony a7, a7R of a7S-camera te gebruiken voor tethered shooting, wat handig is voor professionele fotografie en nauwkeurige controle over je opnamen biedt.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.