Waarom je voorzichtig moet zijn bij het Kiezen van CFexpress type A geheugenkaarten

Gepubliceerd op 11 december 2023 om 10:21

Voor fotografen die gebruikmaken van Sony's meest recente camera's, zijn CFexpress Type A-kaarten ongetwijfeld een bekend onderdeel van hun uitrusting. Helaas brengt de exclusiviteit van Sony's gebruik van dit formaat een aanzienlijk prijskaartje met zich mee. Hoewel er goedkopere opties op de markt zijn, brengen deze helaas ook enige risico's met zich mee.

 

De Verborgen Uitdaging van CFexpress Type A-kaarten

In vergelijking met andere elektronica rust er een ongebruikelijke last op de schouders van fotografen. Niet alleen moeten zij de kleine lettertjes van de geheugenkaarten lezen, maar ze moeten ook een reeks symbolen begrijpen die voor nieuwkomers wellicht als oude hiërogliefen lijken.

 

De Kosten van Exclusiviteit

CFexpress-kaarten, vooral van het Type A, staan bekend om hun hoge prijskaartje. Dit dwingt mensen om op zoek te gaan naar de beste deals om waar voor hun geld te krijgen. Sommige bedrijven vallen op door kaarten aan te bieden die aanzienlijk goedkoper zijn dan de concurrentie. Maar hier schuilt een gevaar.

 

De Val van Goedkope Alternatieven
Sommige bedrijven lijken de regels te overtreden door geen VPG-beoordeling (Video Performance Guarantee) aan te vragen, maar toch valse certificeringsfirmwarevlaggen toe te voegen zodat Sony-camera's denken van wel. Deze praktijk maakt gebruik van de verwarring rondom geheugenkaarten, hun hoge kosten en de terughoudendheid van de CompactFlash Association (CFA) om openlijk te communiceren over hun werkwijze.

 

Herkenning van Bedrog:

Hoe weet je of een bedrijf het systeem misleidt? Als je een CFexpress Type A-geheugenkaart voor je Sony-camera hebt gekocht en er staat geen VPG-logo op, maar je kunt wel in alle framerates en resolutieopties opnemen zonder beperkingen, dan is de kaart waarschijnlijk geprogrammeerd om te liegen. Hoewel de kaart mogelijk werkt, is de prestatie niet getest en heeft het bedrijf de regels niet gevolgd.

 

Het Belang van de VPG-logo:

Het VPG-logo op een CFexpress Type A-kaart biedt consumenten het vertrouwen dat het product zal werken zoals geadverteerd. Het is bedoeld om een echte standaard te handhaven, in tegenstelling tot andere geheugenkaartformaten die op een eer-systeem vertrouwen.

 

Onze Aanbevelingen:

Om de standaard te handhaven, zullen we vanaf nu alleen CFexpress Type A-kaarten aanbevelen die correct zijn gelabeld en zijn bevestigd als VPG-gecertificeerd. Voor Sony-gebruikers raden we aan te kiezen voor betrouwbare merken zoals ProGrade Digital, Sony Tough, Delkin, en Lexar om maximale prestaties uit hun camera te halen.


De keuze van een CFexpress Type A-geheugenkaart gaat verder dan alleen de prijs. Het is van cruciaal belang dat fotografen kiezen voor kaarten die voldoen aan de VPG-certificering, zelfs als goedkopere opties verleidelijk lijken. Deze inspanning is bedoeld om de standaard te handhaven en ervoor te zorgen dat consumenten kunnen vertrouwen op de prestaties van hun geheugenkaarten. Ga voor kwaliteit en betrouwbaarheid, zelfs als het betekent dat je iets meer moet investeren.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.