Films

Gepubliceerd op 16 maart 2023 om 14:28

Er zijn verschillende films over fotografie die de moeite waard zijn om te bekijken. Hieronder vind je een aantal suggesties:

 

  • "Blow-Up" (1966) - Deze film van regisseur Michelangelo Antonioni volgt een modelfotograaf in Londen die denkt dat hij bewijs heeft gevonden van een moord in een van zijn foto's.

 

  • "The Salt of the Earth" (2014) - Deze documentaire van regisseur Wim Wenders en fotograaf Sebastião Salgado volgt de carrière van Salgado, die enkele van de meest iconische foto's van de afgelopen decennia heeft gemaakt.

 

  • "Finding Vivian Maier" (2013) - Deze documentaire volgt de ontdekking van duizenden foto's van de mysterieuze straatfotograaf Vivian Maier, die pas na haar dood beroemd werd.

 

  • "Annie Leibovitz: Life Through a Lens" (2006) - Deze documentaire volgt het leven en werk van de beroemde portretfotograaf Annie Leibovitz, die enkele van de meest iconische foto's van beroemdheden heeft gemaakt.

 

  • "McCullin" (2012) - Deze documentaire volgt het leven en werk van oorlogsfotograaf Don McCullin, die enkele van de meest indrukwekkende foto's van oorlogen en conflicten heeft gemaakt.
  1. "The Bang Bang Club" (2010) - Deze film is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van een groep Zuid-Afrikaanse fotografen die verslag deden van de apartheid in de jaren 90.

  2. "Bill Cunningham New York" (2010) - Deze documentaire volgt het leven en werk van modefotograaf Bill Cunningham, die decennialang de straten van New York afstruinde op zoek naar de nieuwste trends.

Ik hoop dat je hiermee een aantal interessante films hebt om naar te kijken!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.