Pixel shift

Gepubliceerd op 16 maart 2023 om 12:16

Pixel shift is een technologie die gebruikt wordt in sommige camera's om de beeldkwaliteit te verbeteren door het verplaatsen van de sensor in kleine stappen. Door de sensor een aantal keer te verschuiven, wordt er voor elke pixel informatie verzameld vanuit verschillende posities, waardoor een hogere resolutie en scherpte wordt bereikt dan met een enkele opname.

 

Deze technologie werkt doordat de sensor van de camera is opgebouwd uit een raster van miljoenen kleine pixels die elk lichtgevoelig zijn. Wanneer de sensor in kleine stapjes wordt verschoven, kan elke pixel informatie verzamelen vanuit een iets andere hoek, waardoor er meer detail wordt vastgelegd dan bij een enkele opname.

Door deze extra informatie te combineren, kan de camera een beeld produceren dat scherper en gedetailleerder is dan bij een enkele opname. Pixel shift kan vooral nuttig zijn bij het fotograferen van stilstaande objecten, zoals landschappen of productfotografie, waarbij het belangrijk is om alle details zo nauwkeurig mogelijk vast te leggen.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.