Print je eigen camera accessoires

Gepubliceerd op 13 maart 2023 om 16:06

met een 3D-printer kun je je eigen camera-accessoires maken. Het enige wat je nodig hebt is een 3D-printer en 3D-printbestanden van de gewenste accessoire.

 

Er zijn veel websites die gratis 3D-printbestanden aanbieden voor allerlei camera-accessoires, zoals lensadapters, statiefbevestigingen, filterhouders en zelfs hele camerabehuizingen. 

Als je eenmaal een 3D-printbestand hebt gedownload, kun je het bestand openen in een slicer-software, zoals Cura of Simplify3D, om de printinstellingen te configureren. Vervolgens kun je het bestand naar je 3D-printer sturen en het accessoire printen.

Het voordeel van het printen van je eigen camera-accessoires is dat je het accessoire kunt aanpassen aan je specifieke behoeften en het perfect kunt afstemmen op je camera en lensconfiguraties. Bovendien bespaar je geld door geen dure accessoires te hoeven kopen.

Er zijn verschillende websites waar u 3D-printbare camera-accessoires kunt vinden.

 

  • Thingiverse - Dit is een populaire website voor het delen van 3D-printbestanden. Er zijn duizenden camera-accessoires beschikbaar, waaronder lensadapters, statiefmontages en zelfs hele camerabehuizingen. U kunt de bestanden gratis downloaden en zelf printen of een printservice gebruiken.

 

  • MyMiniFactory - Deze website biedt ook een grote verzameling 3D-printbestanden, waaronder camera-accessoires. U kunt hier ook filteren op merk en model van uw camera, zodat u gemakkelijk de juiste accessoires kunt vinden.

 

  • Pinshape - Hier vindt u ook een grote verzameling 3D-printbestanden voor camera-accessoires. Pinshape heeft ook een speciale categorie voor fotografie en video, waar u allerlei handige accessoires kunt vinden.

 

  • Cults 3D - Dit is nog een andere website met een grote collectie 3D-printbestanden, waaronder camera-accessoires. U kunt hier zoeken op merk en model van uw camera of filteren op het soort accessoire dat u zoekt.

Directe link naar camera accessoires >>>

 

Onthoud dat u mogelijk uw 3D-printbestanden moet aanpassen aan uw specifieke camera- en lensconfiguraties voordat u ze kunt gebruiken. Zorg er dus voor dat u de instructies en aanbevelingen in het bestand leest voordat u gaat printen.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.