Beweeg je camera

Gepubliceerd op 9 maart 2023 om 09:23

Intentionele camerabeweging is een techniek in de fotografie waarbij de fotograaf de camera opzettelijk beweegt tijdens het maken van een foto. Hierdoor ontstaat er bewegingsonscherpte en vaak een abstract en artistiek effect.

 

Er zijn verschillende manieren om deze techniek toe te passen. Een veelvoorkomende manier is om de camera tijdens het maken van een foto te verschuiven, waardoor de focus enigszins verandert en de lijnen en vormen in de afbeelding worden vervormd. Een andere manier is door het draaien of schudden van de camera, waardoor de kleuren en vormen in de afbeelding met elkaar vermengen.

 

De techniek van intentionele camerabeweging kan worden gebruikt om dynamische, abstracte of dromerige afbeeldingen te maken en kan worden gebruikt in verschillende soorten fotografie, zoals landschaps-, straat-, portret- en abstracte fotografie. Het kan echter ook leiden tot foto's die te onscherp zijn om te gebruiken, dus het vereist wel wat oefening en experimenteren om de gewenste resultaten te bereiken.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.