Brandvoice met fotografie

Gepubliceerd op 14 september 2023 om 13:00

Het combineren van een merkstem (brand voice) met fotografie is een krachtige manier om je merk visueel en tekstueel te versterken. Hier is een stappenplan om dit te doen:

 

1. Begrijp je merkstem:
- Zorg ervoor dat je een duidelijk begrip hebt van de merkstem die je hebt gedefinieerd in je brandingstrategie.

2. Visualiseer je merkpersoonlijkheid:
- Vertaal de kenmerken van je merkstem naar visuele elementen. Denk na over welke kleuren, beelden, en visuele stijlen passen bij je merk.

3. Werk samen met een fotograaf die bij je past:
- Huur een fotograaf in die begrijpt hoe je het merk visueel wil vertalen. Communiceer je merkstem, waarden en visie met hen.

4. Maak een moodboard:
- Creëer een moodboard met visuele inspiratie die past bij je merk. Dit kan helpen om een gemeenschappelijke visie te delen met je fotograaf.

5. Kies locaties en modellen:
- Selecteer locaties en modellen die passen bij je merkstem. Bijvoorbeeld, als je merk informeel en speels is, kunnen vrolijke en alledaagse locaties en modellen geschikt zijn.

6. Werk aan de fotografiestijl:
- Bespreek de fotografiestijl met je fotograaf. Denk na over zaken als belichting, compositie, en de algemene sfeer van de foto's.

7. Houd rekening met consistentie:
- Zorg ervoor dat de foto's consistent zijn met je merkstem. Dit geldt voor zowel de visuele elementen als de eventuele tekstuele inhoud die je aan de afbeeldingen toevoegt.

8. Voeg tekst en copywriting toe:
- Combineer de foto's met tekst die overeenkomt met je merkstem. Dit kan captions, onderschriften of overlappende tekst op de afbeeldingen zijn.

9. Test en meet:
- Publiceer de visuele content op verschillende kanalen en meet hoe goed deze presteert in termen van betrokkenheid, merkherkenning en doelstellingen.

10. Blijf evolueren:
- Blijf de combinatie van merkstem en fotografie evalueren en pas aan waar nodig om ervoor te zorgen dat deze relevant blijft voor je doelgroep.

 

Door de kracht van visuele en tekstuele communicatie te bundelen, kun je een consistente en gedenkwaardige merkervaring creëren voor je publiek. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat zowel de fotografie als de tekst in lijn zijn met je merkidentiteit en boodschap.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.