Maak foto's

Gepubliceerd op 14 april 2023 om 08:58

Het gebruik van het woord "maakt" in plaats van "neemt" om een foto te beschrijven, geeft aan dat fotografie een creatief proces is dat de nodige vaardigheden en kennis vereist. Het maken van een foto is een actieve en bewuste handeling waarbij de fotograaf beslissingen neemt over de compositie, belichting, scherpstelling en andere aspecten van de foto.

 

Door te zeggen dat je een foto maakt, wordt benadrukt dat de fotograaf een actieve rol speelt in het proces van het creëren van de foto. Het vereist het beoordelen van de omgeving en de gewenste resultaten om de juiste instellingen te kiezen en het beeld vast te leggen. Het maken van een foto is niet alleen het vastleggen van een moment, maar ook het weergeven van de interpretatie en visie van de fotograaf.

Het woord "nemen" suggereert echter dat het fotograferen een passieve handeling is, waarbij de fotograaf alleen de camera op een bepaald onderwerp richt en op de ontspanknop drukt om het beeld vast te leggen. Het neemt de nadruk weg van het creatieve proces en de bewuste beslissingen die worden genomen om de gewenste foto te maken.

Kortom, het gebruik van het woord "maken" in plaats van "nemen" benadrukt de creatieve en actieve rol van de fotograaf in het proces van het creëren van een foto.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.