Stuur je licht

Gepubliceerd op 26 april 2022 om 13:05

Foto's maken bij fel licht brengt verschillende uitdagingen met zich mee, daarom vermijden veel fotografen dit. En hoewel je de geproduceerde schaduwen kunt gebruiken om een ​​negatieve vulling te bereiken, gaan we hier een beetje naar links en stellen voor dat je in minder harde verlichting fotografeert om je resultaten te maximaliseren. Negatieve vulling is sterk afhankelijk van het blokkeren van overmatig licht, en wolken op een bewolkte dag doen dat werk natuurlijk voor u. Als zodanig zult u gemakkelijker de gewenste look van uw foto's kunnen bereiken.

Binnenfotografie kan moeilijk zijn, vooral als je in een studio met veel licht werkt. Gelukkig heb je verschillende opties als je een negatieve vulling wilt bereiken - en V-flats zijn een van de meest populaire items om dit te doen.

Fotografen gebruiken V-flats om licht te verwijderen of te versterken; de borden zien eruit als Vs, vandaar hun naam. U kunt zwarte of witte versies gebruiken en de beste keuze hangt af van uw onderwerp. Als je bijvoorbeeld iemand hebt met een volwassen baard en een zwart shirt, wil je misschien in plaats daarvan de witte achtergrond gebruiken.

V-flats vind je online in verschillende prijsklassen.

Als je geen V-flat hebt, kun je in plaats daarvan andere materialen gebruiken die het licht blokkeren. U kunt bijvoorbeeld een paar stukjes karton pakken en deze plaatsen waar u wilt, hoewel u deze waarschijnlijk in een specifieke kleur wilt schilderen.

Als je buiten foto's maakt, kun je nog steeds V-flats gebruiken. Het is echter mogelijk dat u ze niet wilt meenemen, en niet elk scenario vereist ze. Als een van beide op u van toepassing is, overweeg dan om uw onderwerp dichter bij iets te plaatsen dat licht blokkeert. Als u zich in een park bevindt, kunt u overwegen uw onderwerp dicht bij een boom te plaatsen. Een ander alternatief is om het ding dat je wilt fotograferen naast een gebouw te plaatsen.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.