Open AI Fotografie

Gepubliceerd op 7 april 2022 om 11:14

Het in San Francisco gevestigde OpenAI is een bedrijf op het gebied van kunstmatige intelligentie dat nauw is gelieerd aan Microsoft. Het nieuwste product, DALL-E 2, is een AI-systeem dat realistische afbeeldingen en kunst kan creëren uit slechts een beschrijving van één zin.

De DALL-E 2-website van OpenAI heeft meerdere voorbeelden van illustraties die zijn gegenereerd met behulp van eenvoudige zinnen. Van 'een astronaut die basketbal speelt met katten in de ruimte' tot 'een kom soep die eruitziet als een monster dat uit wol is gebreid', de voorbeelden lijken met opzet obscuur om de flexibiliteit van het platform te laten zien.

OpenAI zegt dat DALL-E 2 realistische bewerkingen aan bestaande afbeeldingen kan maken op basis van een korte beschrijving van het gewenste resultaat en elementen kan toevoegen en verwijderen, rekening houdend met schaduwen, reflecties en texturen.

“DALL·E 2 heeft de relatie geleerd tussen afbeeldingen en de tekst die wordt gebruikt om ze te beschrijven. Het gebruikt een proces dat 'diffusie' wordt genoemd, dat begint met een patroon van willekeurige stippen en dat patroon geleidelijk verandert in een afbeelding wanneer het specifieke aspecten van die afbeelding herkent", legt OpenAI uit.

“We hopen dat DALL-E 2 mensen in staat zal stellen om zich creatief uit te drukken. DALL-E 2 helpt ons ook te begrijpen hoe geavanceerde AI-systemen onze wereld zien en begrijpen, wat van cruciaal belang is voor onze missie om AI te creëren die de mensheid ten goede komt.”

Het is duidelijk dat DALL-E 2 niet onfeilbaar is, en het systeem heeft nog steeds problemen met het weergeven van details in complexe scènes en kan worstelen met schaduweffecten, die te zien zijn aan de onderkant van de AI-gegenereerde bank in de bovenstaande foto's. Toch is het een snel verbeterende technologie, aangezien DALL-E 2 al mijlen voor is op de originele DALL-E, die oorspronkelijk slechts een jaar geleden werd tentoongesteld. Website >>

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.