verborgen functies in de in-app foto-editor van Instagram

Gepubliceerd op 3 april 2022 om 17:21

Wanneer je foto's uploadt naar Instagram, kun je er met de app veel meer mee doen dan op een filter tikken en op Posten drukken. Als je op zoek bent naar een manier om je feed een esthetische boost te geven zonder te maken te krijgen met apps en software van derden, is het de moeite waard om de ingebouwde fotobewerkingstools van Instagram te bekijken. Natuurlijk zijn ze lang niet zo geavanceerd als de tools die je zou vinden in professionele fotobewerkingssoftware zoals Adobe Lightroom - maar voor een basisbewerking zullen ze de klus klaren.

 

filtereffect


Filters hoeven niet alles of niets te zijn. Als u een filter vindt dat u bevalt, maar het effect ervan te sterk vindt, kunt u het terugbellen. Tik met een geselecteerd filter op de kleine miniatuur onder het voorbeeld en je kunt een schuifregelaar gebruiken om de intensiteit van het effect aan te passen.

 

Vergeet de Lux niet

Naast de filters en bewerkingstools van Instagram, is er nog een tool die je misschien over het hoofd ziet. Het bevindt zich niet in de secties Filteren of Bewerken onder aan je telefoon, maar boven je fotovoorbeeld. Tik op het zonpictogram om een schuifregelaar voor Lux op te roepen. Het kan helpen om een ongelijkmatige belichting in evenwicht te brengen door details toe te voegen in gebieden die te donker of te licht zijn.

 

Houd je bewerkingen bij

Als u zich verdiept in het bewerken van een foto en niet meer weet welke van de bewerkingstools u al hebt gebruikt, is er een eenvoudige manier om dit bij te houden. Instagram plaatst een grijze stip onder elk bewerkingseffect dat je op je foto hebt toegepast.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.