KerST

Gepubliceerd op 25 december 2021 om 13:53

Kerstmis (en de winter) is de meest energieke en opwindende tijd om foto's te maken om verschillende redenen - de natuurlijke elementen, de boeiende en fantasierijke decoraties (inclusief kerstverlichting) en de feestelijke sfeer die hele gemeenschappen overwint. Je kunt overdag fotograferen, maar enkele van de meest suggestieve beelden zijn 's nachts te vinden. De schittering van de spierwitte sneeuw voegt wat uitdagingen toe, maar er zijn ook enkele voordelen. Hoe krijg je nu de meest effectieve kerstfoto's?

 

Er zullen meestal veel extra, praktische lichtbronnen "aan" zijn tijdens de kersttijd (al die kerstverlichting) en deze zullen waarschijnlijk de omgeving en het  lichtniveau tot op zekere hoogte kunnen verhogen, maar niet zo hoog dat je kunt fotograferen bij ISO 100, dus ga voor 200; ook als je binnen bent. Sluitertijden tussen 1/30 en 1/90 zouden het beste bij je moeten passen, zoals je moet proberen voor diafragma-instellingen van f / 2 tot f / 5.6; je krijgt ondiepe tot matige scherptediepte bij deze instellingen, wat bijdraagt aan de sfeer, door de verlichte achtergrond net onscherp te houden.

 

Gebruik  ornamenten en de verlichting om de achtergrondelementen van je foto's op te fleuren (vergeet niet om te experimenteren met de bokeh-techniek voor iets subtiel anders), concentreer je op de ogen van je onderwerp en werk eraan om je gezin in intieme posities te positioneren die hun hechte relatie benadrukken en de vreugde die dit seizoen iedereen bijbrengt.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.