Drie overtuigingen

Gepubliceerd op 22 november 2021 om 18:14

In de loop van ons leven zullen we talloze adviezen geven en ontvangen. Dit geldt natuurlijk voor degenen die gericht zijn op onze fotografie, of we nu hobbyisten of professionals zijn. Niet al dit advies is echter nuttig of constructief. Het kan er zelfs voor zorgen dat u niet meer kunt genieten van uw werk.Advies komt meestal van een goede plek, daarom zijn we meestal niet boos als iemand het aanbiedt (zelfs als het volkomen nutteloos is). Veel komt echter voort uit meningen, niet uit feiten, en het is belangrijk om de twee te onderscheiden. Hier zijn drie van dergelijke adviezen.

 

1.” Bewerken is vals spelen: "Ook al ben ik geen straatfotograaf, ik ben deze zin hier en daar vaak tegengekomen. Ik heb het ook vaak gehoord voor landschapsfotografie, wat ik absurd vind: ik vind bewerking enorm belangrijk in landschappen. Maar ik dwaal af. Onnodig te zeggen dat ieders stijl in elk fotografiegenre individueel is. Niemand mag u dus vertellen hoeveel u uw foto moet bewerken. Het hangt natuurlijk ook af van wat je fotografeert. Als je aan het creëren bent om een ​​kunstwerk te maken, heb je onbeperkte bewerkingsvrijheid. Maar als je een gebeurtenis getrouw wilt documenteren, moet je je aan basisbewerkingen houden en niets wegwerken dat het verhaal zou veranderen. Maar al met al: bewerken is zeker geen bedrog, het is een artistieke expressie net als fotografie zelf.

 

2. "Bijsnijden is vals spelen:", zoals Roman het zegt: "Ik wou dat ik dit kon rationaliseren, maar eerlijk gezegd kan ik het niet." Ik weet zeker dat de meesten van ons ons best willen doen om de foto goed in de camera te krijgen. Met straatfotografie is het echter vaak erg moeilijk. Je wilt snel zijn en het moment vastleggen in plaats van de perfecte compositie in de camera te krijgen, dus bijsnijden is niet alleen toegestaan, maar soms ook wenselijk om het beste uit je opname te halen.

 

3. "Dit is geen straatfotografie:" er wordt vaak aangenomen dat alles op dezelfde manier moet gebeuren en moet voldoen aan denkbeeldige "richtlijnen". Dus mensen zullen je vaak "adviseren" dat wat je doet geen "echte straatfotografie" is.Ik wijs erop dat dit niet eens een advies is dat uit een goede hoek komt, maar eerder uit onzekerheid en afgunst. En ik kan het alleen maar beamen en bevestigen.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.