Paris Photo 21

Gepubliceerd op 2 november 2021 om 12:44

Paris Photo is de grootste internationale kunstbeurs gewijd aan het fotografische medium en wordt elk jaar in november gehouden in het hart van Parijs. Sinds 1997 is het de missie van de beurs om fotografische creatie en de galerijen, uitgevers en kunstenaars bij de bron te promoten en te koesteren.

 

Paris Photo brengt tot 200 exposanten van over de hele wereld samen en biedt verzamelaars en enthousiastelingen de meest uiteenlopende en kwalitatieve presentatie van fotografiegedreven projecten van vandaag. Toonaangevende galeries tonen historische en hedendaagse kunstwerken van moderne meesters tot jonge talenten. Gespecialiseerde uitgevers en kunstboekhandelaren presenteren unieke en zeldzame edities, evenals boeklanceringen en signatuursessies met veel van de meest gerenommeerde kunstenaars van vandaag.

 

Paris Photo biedt bezoekers ook inzichten uit de eerste hand en toegang tot de kunstwereld. De programmering omvat samengestelde tentoonstellingen met gerenommeerde publieke en private instellingen, prijzen, gesprekscycli met curatoren, kunstenaars, verzamelaars en critici, en speciale evenementen die de unieke geschiedenis van het medium verkennen; wisselende visies, praktijken en opkomende trends. Bovendien herenigt het programma "In Paris during Paris Photo" van de beurs een dicht netwerk van culturele instellingen in heel Parijs, bestaande uit enkele van de meest historisch rijke fotografische collecties ter wereld.

 

De 24e editie van Paris Photo vindt plaats in Parijs, donderdag 11 november tot en met zondag 14 november met een previewdag op woensdag 10 november (alleen op uitnodiging) in het nieuw gebouwde Grand Palais Ephémère op de Champ de Mars tegenover de Eifffeltoren. Paris Photo kondigt ook zijn nieuwe Online Viewing Room aan, die zal worden gelanceerd in de aanmaat van de parijse show.

Website >>>>

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.