Panning

Gepubliceerd op 22 oktober 2021 om 12:31

Panningfotografie is een techniek in de fotografie die een lange sluitertijd gebruikt terwijl u uw camera beweegt om bewegingsonscherpte op de achtergrond te creëren. Met de juiste techniek kun je een relatief scherp onderwerp creëren in combinatie met een achtergrond met bewegingsonscherpte voor een verbluffende foto. U zult merken dat pannen vaak wordt gedaan met een bewegend onderwerp dat horizontaal gaat, zoals een persoon die aan het joggen is of een rennende hond.

 

Een panning-actiefoto maken U moet een lange sluitertijd gebruiken om geweldige foto's van bewegende onderwerpen te maken. De beweging wordt opgevangen, waardoor het een onscherpe achtergrond geeft terwijl het onderwerp in de zoeker in dezelfde positie, waardoor het een scherpe blik in tegenstelling tot de motion blur dat het onderwerp wordt omringd door.

 

De beste sluitertijd voor pannen De juiste sluitertijd hangt af van hoe snel je onderwerp beweegt. Als je een onderwerp heel snel hebt, zoals een auto, moet je ervoor zorgen dat je sluitertijd ongeveer 1/125 is. Voor langzaam bewegende onderwerpen heeft u mogelijk een sluitertijd van ongeveer een achtste van een seconde nodig. Voor een bewegend onderwerp in een gematigd tempo, wil je ervoor zorgen dat je sluitertijd ongeveer 1/60 seconde is.

 

Als het gaat om pannen, zijn er eigenlijk geen regels. U kunt experimenteren door de flitser te gebruiken tijdens het pannen, of u kunt gewoon blijven proberen de sluitertijd op dezelfde onderwerpen te veranderen tijdens het pannen. Je weet dat je het onder de knie hebt als je een scherper beeld van het onderwerp kunt krijgen terwijl de achtergrond een passende onscherpte heeft.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.