het einde van de fotografie

Gepubliceerd op 14 oktober 2021 om 20:18

Het tijdperk van de camera loopt langzaam ten einde, vooral van de DSLR. Over een zeer korte tijd zullen alleen die vervelende camera's in het object overblijven, zoals die in onze mobiele telefoons.

 

Het einde van analoog Omvangrijke grote camera's hebben een erfenis die diep verankerd is in de fysieke wereld. Ze zijn gemaakt om mechanisch beelden te maken voor fysieke media. Niet alleen zijn beelden allemaal digitaal, maar komen ze allemaal – het overgrote deel – terecht in digitale media. En zoals met alles in de digitale wereld, is de neiging ervan om in omvang af te nemen en tegelijkertijd in macht toe te nemen. Ja, de volgende cover van Vogue magazine wordt geschoten met het nieuwste Hasselblad, ook al is het voorzien van een digitale achterkant. En ja, er komt zoveel betere lichtkwaliteit in het frame van een full-size Leitz-lens dan die drie cirkels achterin de nieuwste iPhone. Maar voor hoe lang?

 

Bestandsgroottes doen er niet echt meer toe. Het is slechts een kwestie van tijd voordat alle overgebleven gedrukte publicaties een aanvulling worden

 

fotografie is echter niet enkel iets vastleggen. Ga in het maken van beeld en verhalen vooral uit van verwondering en nieuwsgierigheid. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.