Fotografie als therapie

Gepubliceerd op 14 oktober 2021 om 09:36

Gebruik je camera als hulpmiddel voor therapie.

Creatieve expressie is een fantastische manier om spanning los te laten als je je down voelt. Creatieve geesten hebben de neiging om gevoeliger te zijn en anders te reageren op de stress die het leven met zich mee kan brengen. Door je camera op te pakken en je bezig te houden met de creatieve expressie van fotografie, gebeurt therapie.

 

Door je camera op te pakken en foto's te maken, help je je geest zich te concentreren op iets anders dan wat je stress bezorgt. (Tenzij je camera of creatieve proces de oorzaak is van je angst, dat wil zeggen. Hopelijk is dat niet het geval.) Ik weet dat, wanneer ik foto's maak van een onderwerp dat ik interessant vind, ik me in een heel andere mentale ruimte bevind. Ik concentreer me intenser en kan gemakkelijk vergeten wat me misschien zorgen baart.

 

Focus op wat je leuk vindt en het zal therapeutisch zijn. Als je je camera in de hand hebt en je aandacht geeft aan creatief zijn, zal je geest meer ruimte geven aan positieve, constructieve gedachten dan de negatieve gedachten waar je misschien bij stilstond.

 

Mediteer over wat je aan het doen bent. Hoe meer je je geest kunt zuiveren van gedachten die je zorgen baren en je kunt concentreren op het maken van foto's, hoe meer je geweldige resultaten zult zien. Als je kunt, volg dan je gevoelens terwijl je foto's maakt. Zet gevoelens om in foto's en je kunt je snel beter gaan voelen als je stemming verandert.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.