Hoe draag je de camera

Gepubliceerd op 21 september 2021 om 08:07

De meeste camera's, vooral professionele en enthousiaste modellen, worden geleverd met een nekriem. Het gebruik van een nekband heeft enkele voordelen, maar er zijn ook enkele nadelen. Derden hebben alternatieve banden bedacht die u misschien comfortabeler en handiger vindt. En er zijn andere manieren om een ​​camera te dragen dan alleen de nekriem te gebruiken.

 

Schouder riem

Het eerste waar u op moet wijzen aan een camera-nekriem, is dat u hem niet als nekriem hoeft te gebruiken. Hij kan ook als schouderband worden gebruikt. Doe het gewoon om je nek en steek dan een arm door de riem, zodat de riem nu van de ene kant van je nek, over je lichaam, naar de andere kant gaat waar je hand rust.

 

Snelle riem

De snelle riem is hetzelfde als een schouderriem, behalve dat de camera vrij op en neer kan schuiven over de riem. Meestal gebeurt dit door een schuifje op de riem met een connector die in de statiefaansluiting aan de onderkant van de camera wordt geschroefd. Hierdoor blijft de camera ondersteboven aan de riem hangen wanneer deze niet in gebruik is.

 

camera Clip

Met een riemclip kun je je camera om je middel klemmen (of waar je de clip ook plaatst) wanneer je hem niet gebruikt. De clip werkt op dezelfde manier als een snelontgrendelingssysteem. Je hebt een snelkoppelingsplaat die je aan de camera bevestigt door deze in de statiefaansluiting aan de onderkant te schroeven.

 

Hand- en polsbanden

Met een hand- of polsbandje wordt de camera aan uw hand vastgemaakt. Dit maakt het gemakkelijk om een ​​goede grip op de camera te houden. Het nadeel is dat als je die hand ergens anders voor wilt gebruiken, je de tijd moet nemen om de riem los te maken.

 

Holster tas

Een tasholster lijkt in sommige opzichten op een cameraclipsysteem. Je draagt ​​een cameratas die speciaal is ontworpen voor een camera, vaak aan je riem. Als je niet aan het fotograferen bent, plaats je de camera gewoon in de holstertas.

 

Schoudertas

Draagtassen zijn meer algemene cameratassen dan dat ze speciaal zijn ontworpen om alleen een camera mee te nemen. Ze zijn echter speciaal gemaakt om ervoor te zorgen dat uw camera gemakkelijk bereikbaar is.

 

We hebben allemaal verschillende behoeften en gebruiken onze apparatuur op iets andere manieren. Maar hopelijk kun je met bovenstaande informatie een goed beeld krijgen van welke methode waarschijnlijk bij jou past.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.