Fotogeniek

Gepubliceerd op 5 augustus 2021 om 10:31

Veel mensen zeggen dat ze niet fotogeniek zijn, raad eens? Ze hebben bijna altijd gelijk.

Er is een verschil tussen fotogeniek zijn en mooi zijn. Er zijn inderdaad afschuwelijke mensen die eigenlijk best fotogeniek zijn omdat hun gezichten interessant zijn, karakter hebben, expressief en natuurlijk zijn. En ja, er zijn fotomodellen die onhandig zijn voor de camera.

Maar hoe ga ik dan een goede foto van je maken? laat de mij vooral veel foto's van je maken. De tragische tekortkoming van het 'niet-fotogenieke' en de reden dat het een self-fulfilling prophecy wordt, is dat ze de fotograaf niet veel foto's laten maken.

Het selecteren van de "beste" is een zeer subjectief, zeer betrokken proces. Ik verwijder onmiddellijk de duidelijk slechte, dan begin ik de goede te kiezen en duplicaten te verwijderen, totdat ik misschien 10% van de totale foto's overhoud. Dan begin ik te denken: “Wat is hier het publiek? Wie gaat dit zien?” Het portret van een advocaat op haar website vraagt ​​om een ​​andere look dan haar Facebook-pagina, en dat kan anders zijn dan wat ze haar ouders stuurt.

 

Als iemand me vertelt dat ze niet fotogeniek zijn en me maar 4 foto's laat sluipen, heb ik te weinig om uit te kiezen. Meestal is de look die een goede foto maakt er een waarbij het onderwerp het niet echt probeert. Dus niet poseren.

Zoals alles in het leven, willen we dat een persoon er gemakkelijk en natuurlijk uitziet op een foto, ongeacht de emotionele toestand die wordt overgebracht (angst, vreugde, verveling, enz.). Hoewel er geen kookboek is om "gewoon jezelf te zijn" voor de camera, kan ik uit ervaring zeggen dat zodra iemand 20, 30, 40 foto's van je maakt, je er gevoelloos voor wordt en je hoede begint te verliezen. Dat is wanneer de magie gebeurt.

 

Dus kortom, mijn advies aan de zogenaamd niet-fotogenieke, is om je open te stellen en de fotograaf zijn werk te laten doen, vooral als ze je vriend zijn of als je de foto's die ze van andere mensen hebben gemaakt leuk vindt.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.