Trash Photograpy

Gepubliceerd op 15 juli 2021 om 17:26

Een mondiaal probleem vraagt ​​om een ​​mondiale oplossing. Een beetje collaboratief plezier in de mix kan ook geen kwaad. Zeg hallo tegen Litterati, een gratis app die gebruikers aanmoedigt om zwerfvuil op te ruimen en hun inspanningen te delen met gelijkgestemde individuen.

 

Maar de app doet meer dan alleen een duwtje in de rug geven om op te ruimen. Achter de profielfoto's, fotogalerijen en vrolijke campagnes die de intentie van de deelnemers om hun buurt op te ruimen aankondigen, gaat een geheim wapen schuil: crowdsourced data. Door enorme hoeveelheden informatie te verzamelen over wat voor soort zwerfvuil mensen opruimen, en waar en wanneer ze dat doen, schetst Litterati een holistisch beeld van hoe afval bestaat in en doordringt in onze steden.

 

Dit zorgt er op zijn beurt voor dat fastfoodketens, individuele bedrijven en zelfs basisscholen overtuigend kunnen aantonen dat op het milieu gerichte verandering zowel wenselijk als gunstig is. In wezen stelt Litterati de vraag: wat als slacktivisme eigenlijk, nou ja, net een beetje meer activisme in zich had? En hier is het ding: het werkt.

Download de app >>>

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.