Vergeet compositieregels voor interessantere reflecties

Gepubliceerd op 8 juli 2021 om 10:32

Het fotograferen van reflecties is vanuit technisch oogpunt vrij eenvoudig. Als je eenmaal het juiste weer en de juiste instellingen hebt, is wat je afbeelding echt zal maken je compositie.

 

Het is misschien gemakkelijker om reflecties in de stad te fotograferen. Je kunt een plas vinden die een prachtig 200 jaar oud gebouw weerspiegelt, en dat is je kans. Vul het frame met de plas en het gebouw dat erin wordt weerspiegeld. En je hebt een interessant beeld.

 

Laat 'juiste' compositieregels je fotografiekeuzes niet beperken. Dit geldt met name voor reflectiefotografie. Enkele van de meest voorkomende regels van fotografie zijn de regel van derden en het niet plaatsen van je onderwerp of de horizon in het midden van het beeld. Als het echter om reflecties gaat, wilt u precies doen wat deze regels u zeggen dat niet te doen.

 

Dit komt door de precieze en bijna 'geometrische' aard van natuurlijke reflecties.Denk aan een reflectie in het kalme oppervlak van een meer. Het is soms zinvol om de compositie langs een centrale lijn in evenwicht te brengen. In feite merk ik vaak dat ik de reflectielijn precies in het midden van het frame plaats om symmetrie te bereiken. Zorg ervoor dat je zowel boven als onder dezelfde hoeveelheid lucht of 'lucht' heb. Eenvoudig maar altijd effectief.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.