Belfast foto

Gepubliceerd op 14 juni 2021 om 09:18

Belfast Photo Festival, het belangrijkste beeldende kunstfestival van Noord-Ierland, zal in juni in heel Belfast kunstgalerijen en openbare ruimtes overnemen met een groot aantal actuele tentoonstellingen die de rol van fotografie onderzoeken bij het verbeelden van nieuwe visies op de toekomst.

Met een levendig online en offline programma van meeslepende tentoonstellingen, grootschalige openluchtkunstwerken, lezingen en evenementen, loopt het festival van 3 - 30 juni 2021.

Met "Toekomst(en)" als thema, behandelt het festival van dit jaar uiteenlopende kwesties als klimaatverandering, migratie, de vooruitgang van technologie, overheidstoezicht en de kracht van protest, om te onderzoeken hoe de toekomst wordt gevormd door onze acties in het heden . In plaats van een enkelvoudige visie te presenteren van hoe deze toekomst zou kunnen zijn of eruit zou kunnen zien, biedt het festival in plaats daarvan een speculatieve, fantasierijke blik in de talloze mogelijkheden van wat er in het verschiet ligt.

Veel van de tentoonstellingen op het festival van dit jaar worden ondersteund door de bijzondere urgentie om onze toekomst te heroverwegen in het licht van de gebeurtenis sen van het afgelopen jaar, die niet alleen de loop van de mensheid hebben veranderd, maar ook de grimmige ongelijkheden in de samenleving als geheel hebben verdiept en verlicht.

Verandering, activisme en sociale rechtvaardigheid spelen een grote rol in een aantal festivalprojecten. In het werk van de Amerikaanse kunstenaar Davion Alston, te zien op openbare locaties in Belfast, zijn beelden van Black Lives Matter-demonstraties van afgelopen zomer samengevoegd en aangepast om protest te poneren als een vorm van wereldcreatie en een middel om een ​​betere toekomst voor te stellen in tijden van trauma, chaos en geweld. Website >>

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.