DIY camera

Gepubliceerd op 23 april 2021 om 09:34

Wat doe-het-zelfprojecten betreft, klinkt het bouwen van een bruikbare straatcamera behoorlijk ontmoedigend. Dat gezegd hebbende, de RUHAcam, een nieuw project van Ping-Hsun "penk" Chen en Ruha Cheng, ziet er zeker uit als een leuk weekendproject voor mensen die vanaf het begin een zelfstandige camera willen maken.

Het project maakt gebruik van een Raspberry Pi Zero W die is aangesloten op een batterij- en cameramodule. Een klein TFT-scherm fungeert als uw zoeker en het geheel past in een 3D-geprinte hoes. Er zijn zelfs plannen om je eigen leren holster te maken voor je rare kleine point-and-shoot, maar verwacht geen leuke dingen zoals autofocus en stofdetectie. Dit is in feite het elektronische equivalent van een doe-het-zelf Lomograpy-filmcamera.

Het systeem maakt gebruik van de 10 megapixel Raspberry Pi High Quality Camera, kan worden aangesloten op een C- en CS-mount lens.  Om de RUHAcam te bouwen, print je gewoon de behuizing, monteer je de onderdelen en voeg je wat code toe aan de Raspberry Pi om te reageren op de ontspanknop door de afbeelding op een SD-kaart op te slaan.  Een eigen camera maken geeft veel rommel, maar wat verwacht je met een camera gemaakt van een paar klodders gesmolten plastic? website >>>

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.