PRinT je foto's

Gepubliceerd op 3 maart 2021 om 22:52

Een van de geluksmomenten van fotografie is dat je foto zal worden afgedrukt. Wanneer je een foto afdrukt, wordt deze fysiek. Een print is de belichaming van het digitale bestand. De print wordt het onderdeel van je dagelijkse fysieke bestaan. Als een constant onderdeel van je leven gaat de afdruk een rol spelen in je leven, en je misschien beïnvloeden op manieren die je niet had verwacht.

Als er iets in de digitale wereld leeft, kan het gemakkelijk voorbij worden gescrolld, of weggeveegd en voor altijd vergeten. Digitale foto's leiden een spookachtig bestaan. We beleven digitale foto's als een droom. Net zoals een droom verdwijnt als we wakker worden, verdwijnt een digitale foto als we er langs scrollen of het bestand sluiten. Maar als afdruk wordt je foto een deel van de echte wereld en een deel van je leven.

Op een dag zag ik een van mijn digitale afbeeldingen - een portretfoto - als afdruk op een 2 meter hoog doek. Ik had diezelfde afbeelding vaak op internet gezien, maar om het in de echte wereld te zien, riep emoties op die nooit waren opgekomen bij het online bekijken van de foto.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.