Myths & Facts

Gepubliceerd op 25 februari 2021 om 10:20

Myths & Facts is een lopend project dat in januari 2021 is begonnen, het project is in de vorm van een processiereeks bestaande uit negen afbeeldingen die worden getoond op billboards langs de Hume Highway in de landen Eora, Wiradjuri, Taungurong en Woiworung, tussen New South Wales en Victoria in Australië.


Myths & Facts zet vraagtekens bij het falen van Australië om milieugeweld op beleidsniveau aan te pakken. Ontwijkende uitdrukkingen die betrekking hebben op het standpunt van de regering over klimaatverandering zijn uit de mond van politici overgezet op chux-poetsdoeken. Deze lege zinnen, ontdaan van hun context, duiden op de vermomming en het uitstellen van de milieurampen waarmee we momenteel worden geconfronteerd. Rafaela's close-upfoto's van de chux krijgen een forensische kwaliteit. Op de absorberende vezels lekken de met de hand geschilderde letters, vervagen ze met aquarellen en de vlekken van dagelijks gebruik.
De foto's staan op billboards verspreid over  878 km / 9 uur en 12 minuten rijden tussen Sydney en Melbourne , hierbij zijn er 7 muziekcompilaties van verschillende bijdragers de billboardwerken. Dit specifieke stuk snelweg werd dramatisch beïnvloed tijdens het vuurseizoen toen catastrofale weersomstandigheden tot sluiting van de wegen dwongen.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.