Stichting Bakiadi - nieuw logo

Gepubliceerd op 14 februari 2021 om 18:53

Voor Stichting Bakiadi heeft cktopfotografie samen met de initiatiefnemers een nieuw logo gemaakt. 

Stichting Bakiadi wil voor alle generaties van Issiaga's geboortedorp de welvaart en welzijn vergroten, want dat wil toch iedereen?

We spreken vaak over de verschillen tussen ons leven in Nederland en het leven van zijn familie en dorpsgenoten in Guinee. Over het contrast tussen ‘overleven met niets’ en ‘overdaad aan luxe’. Issiaga heeft het verlangen hier iets aan te veranderen, hij wil iets doen voor de mensen in Guinee, maar kan dit niet alleen.

Stichting Bakiadi wil een multifunctioneel educatief centrum realiseren in Bakia, het geboortedorp van Issiaga, wat ligt in de regio Koba in Guinee (West Afrika).

Dit centrum biedt de kleinste kinderen (2-6jr), een plek op het kinderdagverblijf, om zichzelf te ontwikkelen door middel van spel en plezier. Hun moeders hebben dan hun handen vrij om inkomsten te genereren en zorg te dragen voor het gezin. De jongeren bieden we een kans om in de muziek en kunstenschool hun kwaliteiten te onderzoeken en ontwikkelen.

De jongeren zullen hun ervaring delen met de kinderen en ook hun culturele ervaring verrijken, naast die van henzelf. Jezelf mogen ontwikkelen biedt perspectief en legt de basis voor een waardevol bestaan. Het leven in het dorp krijgt een andere invulling en betekenis, voor iedere betrokkene.

Het centrum is voorzien van een grootkeuken, waarin een voedzame maaltijd wordt gemaakt  voor de kinderen. Want zonder voeding neemt hun brein ook geen kennis op. Goede voeding neemt voor de jongeren veel onrust en ontevredenheid weg en voedt hen met kracht en positiviteit. Ze zullen zich graag in zetten voor hun dorpsgemeenschap. De keuken wordt gerund door jonge vrouwen en moeders. Etenswaren die bederfelijk zijn worden geconserveerd. De vrouwen worden opgeleid in deze technieken.

De centrale dorpshal biedt een open ruimte voor gemeenschapsfeesten, educatieve doeleinden en andere activiteiten.

Het centrum biedt mogelijkheden en kansen om samen een stabiele toekomst te vormen, met elkaar. Zodat de kracht van de gemeenschap ten volle benut wordt en door henzelf wordt ingezet. Te beginnen met de jongste generatie, want zij kunnen een verandering teweeg brengen.

Wij willen hen steunen en laten voelen dat zij het waard zijn, te leren, te spelen, te ontdekken, te groeien en dàt te genereren dàt wat nodig is in hùn dorp.

Stichting Bakiadi is op 14 april 2020 opgericht in Groningen door Notaris Broekema en mede tot stand gekomen door hulp van de Harense Tynaarlose Uitdaging. Na jaren voorbereiding is het moment nù daar plannen en dromen te realiseren en bij te dragen een stukje betere wereld.

Wil jij ons steunen en ook bijdragen aan de ontwikkeling van een krachtige dorpskern in Bakia. Wil jij ons helpen een centrum te creëren waar plek is voor ìedereen.

Je zou ons enorm steunen middels jaarlijkse schenking, een maandelijkse donatie of een eenmalige gift.

Voel jij er iets voor je actief in te zetten en een actie op te zetten om geld in te zamelen voor Stichting Bakiadi! Geweldig! Dan komen wij graag muzikaal jouw initiatief versterken. Samen maken wij er een feest van, en gaan we ons doel behalen.

Wontanara - On est ensemble - Samen zijn we één!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.