Zo maak je een leuk fotolbum

Gepubliceerd op 11 februari 2021 om 10:59

Heb je ooit geprobeerd een fotoalbum samen te stellen om erachter te komen dat je afbeeldingen gewoon niet goed samenwerken? of dat het album niet samenhangend aanvoelt? Hoe maak je een album waarin je niet alleen foto`s hebt staan maar ook je eigen verhaal verteld.

 

1. Fotografeer naast de bedoelde foto ook een detail. Er zijn veel fotografen die graag de details fotograferen, of dat nu de krul van het haar van hun kind is, hun kleine handjes die hun favoriete knuffeldier vasthouden, of de bloemen in het veld waar ze de kinderen naartoe brengen om rond te rennen. De toevoeging van een complementair detailbeeld laat de aandacht zien in je beeld. Een tweeluik is een mooie manier om een ​​portret en een detailafbeelding in een album te presenteren en het kan de kijker context en inzicht geven.

 

2. Gebruik dezelfde locatie meerdere keren. Ik hou van het licht door de gordijnen rond de late ochtend en de late namiddag en ik geniet van het zachte licht. Het samenstellen van een samenhangende albumspreiding is gemakkelijker voor mij als de belichting en de locatie vergelijkbaar zijn. Gebruik hierbij zeker ook lightroom.

 

3. Schiet van een klein moment meerdere foto`s. Als je twee frames neemt van een klein moment , kan je mooie serie moeilijk in een album samenstellen. Foto`s niet berbuiken kan immers altijd nog.

 

4. Trek helemaal terug. Het kader vullen kan mooie foto's opleveren, maar probeer een aantal (of veel) stappen achteruit te zetten en soms ruimte vrij te laten rond je onderwerp. Hiermee heb je meer opties met lay-outs en uitsneden wanneer het tijd is om je album te ontwerpen.

 

5.Iedereen heeft een andere workflow en wil een ander niveau van controle en opties als het gaat om albumontwerp. Persoonlijk wil ik dingen zo schoon en eenvoudig mogelijk. Voorbeeld van een fijn bedrijf is de fotofabriek . Maar dit wisseld ook in de vraag van de klant in mijn geval . Alles is mogelijk maar de kwaliteit moet voorop staan.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.