Flash Kigali

Gepubliceerd op 5 januari 2021 om 20:34

Flash Abidjan is een collectief voor fotowandelingen en straattentoonstellingen dat werd opgericht in Abidjan in 2014. Christel Arras is een Franse fotograaf en had een geweldige ervaring als lid van Flash Abidjan gedurende het jaar 2018.

Toen ze van Ivoorkust naar Rwanda verhuisde, wilde ze het concept van Flash Abidjan in Kigali ontwikkelen. Dit is hoe Flash Kigali zijn eerste fotowandeling deed op 25 januari en deze Facebook-pagina op 14 februari 2020 creëerde uit liefde voor fotografie. Concept Het concept van Flash Kigali is om via fotografie een link te creëren tussen de bewoners, de fotografen en de bezoekers van de tentoonstellingen.

Elke fotowandeling en tentoonstelling is een gelegenheid om momenten uit te wisselen en te delen met zeer verschillende personen van over de hele wereld, om naar het dagelijkse leven van de stad te kijken en om het land op een nieuwe manier te ontdekken.

Flash Kigali is een gemeenschap van fotografen, professionals of amateurs, die hun passie en kennis over fotografie willen delen, en ook de stad Kigali en haar inwoners willen ontdekken. Het collectief staat open voor iedereen die geïnteresseerd is in zijn activiteiten. Om mee te doen is alleen een camera of zelfs een smartphone nodig.

Het is mogelijk om een ​​jaarlid te zijn of om slechts één maand deel te nemen.

 

Flash Kigali organiseert elke maand fotowandelingen gevolgd door telkens een straattentoonstelling in verschillende delen van de stad. Voorafgaand aan elke fotowandeling wordt een bepaald thema gekozen tussen alle deelnemers. Daarna stuurt elke deelnemer (als hij / zij dat wil) 5 afbeeldingen van zijn / haar keuze. Tijdens een collectieve sessie kiezen en bewerken de deelnemers 16 foto's. Vervolgens worden deze foto's gewoon aan een touwtje opgehangen op een populaire en open plek (restaurant, café, winkel of anders) tentoongesteld en aan het publiek gepresenteerd.

 

Het is mogelijk om tijdens de expositie afbeeldingen in verschillende formaten te kopen of ze te bestellen via de Flash Kigali ‘s Facebook en Instagram Pagina's. Elke gefotografeerde persoon kan een gratis foto aanvragen door contact op te nemen met Flash Kigali op de hierboven genoemde sociale media.

Flash Kigali is zowel een artistieke als een menselijke ervaring die het waard is om te leven!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.