Regels zijn er om ....

Gepubliceerd op 19 december 2020 om 10:32

Fotografie en regels. Doe dit, doe dat niet, enzovoort. Regels produceren geen kunst - hoe dan ook geen goede kunst. Wat de kunst het beste bezielt, is de zorgvuldige blik van en vertrouwdheid met meesterkunstenaars en hun werk. Bestudeer de kunsten als je een artiest wilt worden, in plaats van honderden euro`s  te vergaren om te luisteren naar een onervaren, zelfgemaakte expert die een lijst met wat je wel en niet mag doen voorleest. Dus wat zijn deze regels? Houdt een van hen stand? Ik heb op internet rondgekeken en dit is wat ik heb gevonden:

 

Regel: Bij twijfel, gooi je foto weg

 Er zijn heel veel schatten aan niet-gepubliceerde negatieven gevonden in de nalatenschappen van meesterfotografen. Sommige hiervan, waarvan de fotograaf aanvankelijk dacht dat het een tweede keer was, zijn zeer populaire afbeeldingen geworden. Fotografie: "De tijd positioneert de meeste foto's, zelfs de meest amateuristische, uiteindelijk op het niveau van de kunst".

 

Regel: nooit bijsnijden. Nooit!

Als je een anderszins fantastische foto maakt, maar er is een klein stukje van een vreemd object in beeld. Snijd weg! Het punt is misschien dat men niet moet vertrouwen op bijsnijden om goede afbeeldingen te maken.

 

Regel: foto's die op film zijn gemaakt, worden meer gerespecteerd.

Nee, goede foto's worden meer gerespecteerd. Dit is gewoon  een poging om het gebruik van film te rechtvaardigen. Filmfotografie is anders dan digitaal. Geen van beide is beter dan de ander, alleen anders. Probeer beide. Experimenteer.

 

Regel: schiet nooit in de programma- of automatische modus.  waarom? Maak opnamen in elke modus waarmee u het moment het beste kunt vastleggen. Bovendien staat de "P" -modus voor professioneel, niet voor programma.

 

Regel: film schieten helpt het bewerkingsproces.

Niet gek, leren bewerken helpt het bewerkingsproces.

 

Regel: Bij straatfotografie gaat het erom van dichtbij te komen, heel dichtbij.

Oké, ik geef toe dat het beeld onder de juiste omstandigheden zo erg krachtig kan worden, maar veel te veel straatfotografen hebben deze regel veel te serieus genomen. probeer ook hierin af te wisselen. 

 

Regel: vermijd confrontaties bij het fotograferen op straat. 

Nu halen ze er gewoon al het plezier uit!Er is een grote kloof tussen het wettelijk toegestaan ​​zijn om iemands foto te maken en hun stilzwijgende toestemming om dat te doen. Als iemand zich ongemakkelijk voelt als je lens in zijn of haar richting wordt gericht, is mijn advies om je terug te trekken. Is het het echt waard? Zou je het zelf leuk vinden?

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.