Kleuren in beeld

Gepubliceerd op 20 november 2020 om 15:38

Er zijn veel manieren om een ​​geheel eigen look te creëren met kleur als een van de grootste componenten. Sommige fotografen bouwen een kleurenpalet op en houden er hoe dan ook aan vast, terwijl anderen leren hoe ze kleur kunnen toepassen op een manier die past bij de sfeer van de shoot om een ​​consistente fotoset te creëren. Hoe dan ook, leren hoe je kleur moet gebruiken, is een geweldige manier om je eigen unieke stijl te creëren. Met al het gepraat over kleurentheorie, kleurenwielen en pixelpeeping** om de waarste tonen te krijgen, is het belangrijk om de artistieke impact van kleur op je creatieve visie te doorbreken.

Wat is Kleur?

Dit lijkt misschien een voor de hand liggende vraag. Of misschien een overdreven filosofische voor een fotografiewebsite. Maar het is belangrijk om even stil te staan ​​en na te denken over wat kleur werkelijk is. Wat geeft blauw je? Zie je die combinatie van kleuren in de natuur of alleen in bruisende stedelijke omgevingen? Valt je onderwerp op vanwege de achtergrond waar het tegen is? Is er een "vibe" aan je reis die bijna een geheel eigen kleur lijkt te hebben? Te veel kleur zonder onderscheidende kenmerken kan storend zijn op een foto. Vlakke kleuren van fotograferen in RAW of zelfs JPG's die niet veel smaak hebben, kunnen ervoor zorgen dat je naar het scherm staart en zegt: "Ik zweer dat het persoonlijk mooier was." Er zijn een aantal manieren waarop kleur kan bijdragen aan een opname en er zijn ook tal van manieren waarop het er afbreuk aan kan doen.

 

Het kan inzichtelijk zijn om een ​​foto naar zwart-wit te schakelen en te zien wat je wint of verliest. Zelfs als je deze oefening uitprobeert met een aantal bestaande foto's in uw bibliotheek, kun je veel leren over de manier waarop kleuren elkaar uitspelen om een ​​geheel eigen sfeer of verhaal te creëren. Het helpt je ook na te denken over de relatie tussen onderwerp, belichting en kleur, wat belangrijk is als je begint uit te vinden hoe je je visie moet weergeven.

 

** Een type fotograaf, in het bijzonder iemand die het grootste deel van zijn tijd besteedt aan het onderzoeken van hun beelden op pixelniveau, op zoek naar de kleinste gevallen van ruis en zachtheid of beeldfouten, terwijl het beeld als geheel volledig over het hoofd wordt gezien. Pixelpeeping heeft zijn plaats, maar een afbeelding die perfect is belicht en weergegeven tot op het niveau van elke afzonderlijke pixel, ziet er nog steeds kruimelig uit als deze onjuist is samengesteld of een saai levenloos onderwerp bevat!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.