emotie in fotografie

Gepubliceerd op 5 november 2020 om 08:19

Emotie vastleggen in de fotografie. Je wilt dat de kijker uw gevoel deelt van toen je daar was. Dit komt in feite neer op het kunnen componeren, belichten en focussen terwijl je op het juiste moment op de juiste plek bent. Makkelijk toch?

 

Dit betekend echter veel oefenen, op compositie, focus en belichting en op verschillende momenten op veel verschillende plaatsen zijn totdat je de combinatie hebt. Wil je dit te bereiken dan moet de afbeelding de aard van het onderwerp op zijn best (of slechtst) laten zien, maar tegelijkertijd in zijn puurste vorm.

Om het anders te zeggen, krachtig en toch eenvoudig. De compositie en de focus kan hierdoor een menselijk perspectief van schoonheid afdwingen. Dit hoeft niet ingewikkeld of duur te zijn. Pas alles wat je wilt in het frame en gebruik een Compact camera, dit kan heel goed werken met het juiste soort licht en als je niet groot wilt printen. Maar fotografie komt dichter bij kunst als je dit goed communiceert. De focus, scherptediepte en belichting kunnen regelen met een goede compositie en de mogelijkheid om deze GROOT af te drukken. Dat is het verschil. Net als sommige andere beeldende kunst heeft fotografie een "tijd" -element. Een snelle sluiter kan emotie overbrengen, maar ofwel een ongelooflijk moment bevriezen, ofwel de "eeuwigheid van de natuur" laten zien.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.