In the Spotlight : Jimmy Nelson

Gepubliceerd op 16 september 2020 om 21:27

Jimmy Nelson werd geboren in Sevenoaks, Kent, in 1967. Op zijn zestiende ontwikkelde hij de huidaandoening Alopecia totalis, waarbij de haren op het gehele lichaam plots uitvallen en vaak wegblijven, veroorzaakt door stress en verkeerde malariamedicatie. 

Hij verliet de kostschool in 1985 en begon op zeventienjarige leeftijd Tibet te voet te doorkruisen. Hij nam een kleine camera mee en fotografeerde zijn reis, waarover hij ongeveer twee jaar deed. Na zijn terugkeer werden de foto’s die hij had genomen gepubliceerd door de Engelse national geographic, wat leidde tot internationale bekendheid.

Eenmaal terug ging Nelson werken als professioneel fotojournalist. Hij reisde rond en documenteerde meerdere oorlogsgebieden. 

In 1992 kreeg Nelson van royal Dutch shell de opdracht om het boek Literary Portraits of China te produceren. Hiervoor reisde hij gedurende 30 maanden met zijn toenmalige vrouw, Ashkaine Hora Adema, door china. Hora Adema schreef het boek en Nelson maakte de foto's. De foto's werden wereldwijd tentoongesteld.

In 1997 ging Nelson werken in de advertentiebrance Gedurende deze tijd bleef hij expedities ondernemen en beelden verzamelen van afgelegen en geïsoleerde culturen.

Hieronder enkele links naar zijn werk :

Website jimmy Nelson 

YouTube channel 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.