Keunstkrite Fotowedstrijd 2020

Gepubliceerd op 23 juli 2020 om 10:33

De Keunstkrite Fotowedstrijd is een jaarlijks terugkerende wedstrijd voor zowel jongeren, amateurs als de professionele fotografen woonachtig in Nederland. De fotowedstrijd staat open voor deelname van elke foto die in Nederland is gemaakt. Foto’s uit andere landen zijn uitgesloten van inzending. Op deze manier creëren we een min of meer gelijk speelveld voor elke deelnemer.

De ingezonden foto’s worden beoordeeld door een deskundige vakjury na sluiting van het inzendtermijn. De finalisten bestaan uit winnaars en runner-ups. Alle deelnemers ontvangen persoonlijk bericht via de email op het opgegeven e-mailadres bij inschrijving voor 1 september 2020. De uitslag van de fotowedstrijd wordt bekend gemaakt indien mogelijk tijdens de “Kunstweek van Achtkarspelen” in september (juiste data volgt i.v.m de coronacrisis) in het openluchtmuseum de “Spitkeet” in Harkema.

Naast de Keunstkrite trofeeën, de eer en de aandacht zijn er nog meer prijzen verbonden aan de Keunstkrite fotowedstrijd. Na afloop van de wedstrijd zullen de winnende foto’s gedurende een maand worden geëxposeerd in Galerie & Atelier Tamme Hoekstra te Surhuisterveen.

Opzet

De wedstrijd telt drie onderdelen:

 • Keunstkrite Amateur Fotograaf van het jaar 2020 – 5 categorieën
 • Keunstkrite Professional Fotograaf van het jaar 2020 – 5 categorieën
 • Keunstkrite Fotografietalent van het jaar 2020 ; t/m 18 jaar – 5 categorieën

Om in aanmerking te komen voor de titel “Keunstkrite fotograaf (amateur of professional) van het jaar 2020” stuur je foto’s in binnen één of meerdere van de in totaal vijf categorieën. Het inschrijfgeld bedraagt € 10,- waarvoor je maximaal 10 beelden kunt insturen.

Jongeren onder de 18 jaar kunnen meedingen naar de titel:

“Keunstkrite fotografietalent van het jaar 2020”.

Hiervoor is geen inschrijfgeld verschuldigd.

Per categorie is er een winnaar en een ‘runner-up’.

Categorieën:

Voor de fotowedstrijd onderscheiden we de volgende categorieën:

 1. Mens: bv. portret, zowel studio als locatie, straat fotografie enz.
 1. Natuur: foto’s van planten en paddenstoelen, bomen, mossen/korstmossen, landschappen, incl. weer en natuurverschijnselen.
 1. Dieren: zowel in het wild levende zoogdieren als onze huisdieren (ook studio is toegestaan), reptielen en amfibieën, insecten, vogels en vissen in Nederland.
 1. Abstract: de nadruk ligt op vorm en structuur van zowel natuurlijke als niet natuurlijke onderwerpen.
 1. Fotoserie: bestaande uit minimaal 7 en maximaal 10 beelden. Onder een serie verstaan wij: een reeks foto’s rond het Keunstkrite thema “bespiegelingen” die samenhang vertonen en samen een beeldverhaal vormen.

Thema Bespiegelingen alleen van toepassing op de categorie “fotoserie”

Bespiegelingen kunnen in alle vormen, soorten en maten worden uitgevoerd.

Voor de hand liggende voorbeelden is een zelfportret of reflecties. Het thema kan echter ook meer abstract worden opgevat. Het kan dus gaan om een objectieve of een subjectieve interpretatie van de realiteit.

Specificaties:

In aanmerking komen uitsluitend foto’s:

 • Die de inzender zelf gemaakt heeft.
 • Van fotografen die woonachtig in Nederland zijn.
 • Die in Nederland zijn gemaakt.
 • Die niet eerder een prijs hebben gewonnen in een fotowedstrijd.
 • Die in een volledig onbewerkt origineel met maximale/originele resolutie beschikbaar zijn en die desgevraagd beschikbaar gesteld kunnen worden aan de jury.
 • Die voldoen aan de gestelde eisen m.b.t. beeldbewerking.

Enkele toevoegingen m.b.t. de jongeren categorie :

 • Mag zowel foto als een video zijn (video niet langer dan 3 minuten).

Info >>

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.