Foto`s ontwikkelen met caffenol

Gepubliceerd op 26 juni 2020 om 14:07

Hoffmann is een  'koffiekoffie influencer' op internet . Een buitengewoon zeldzame titel, Hij verdiende deze titel door de World Barista Championships te winnen in 2007 en vervolgens op de een YouTube-kanaal op te bouwen met meer dan 400.000 abonnees dat volledig is gewijd aan koffiespecialiteiten.

 

Er zijn honderden video's die het proces laten zien van het gebruik van oploskoffie, kraanwater, vitamine C-poeder en natriumcarbonaat (alles bij elkaar: caffenol) om fotografische film te ontwikkelen. Maar bijna al deze video's zijn gemaakt door fotografen.

 

Hoffman valt op dankzij zijn expertise met het belangrijkste ingrediënt in dit proces: koffie.

 

Het verhaal begint met Hoffmans eigen talent voor 'old-school filmfotografie'. Toen hij deze informatie met zijn volgelingen deelde, vertelden velen van hen hem opgewonden over caffenol.

 

Hij neemt je zelfs mee achter de schermen van de shoot als je tot het einde blijft hangen. Als je nog nooit in het caffenol-ontwikkelingsproces bent gedoken, legt Hoffman uitstekend uit hoe en waarom dit werkt; als je dat hebt, zal Hoffmann's speciale koffievariant van het caffenol-proces zeker wat entertainment bieden en onthult hoe je dit zelf kan gaan doen en welke ingrediënten die je gebruikt.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.