The Family of Man

Gepubliceerd op 10 mei 2024 om 13:54

In de geschiedenis van de fotografie blijft "The Family of Man" een mijlpaal die de essentie van menselijkheid vastlegt. Samengesteld door de visionaire Amerikaanse fotograaf Edward Steichen, voormalig curator fotografie van het Museum of Modern Art, wordt deze tentoonstelling uit de jaren vijftig van de vorige eeuw vaak beschouwd als de belangrijkste fototentoonstelling aller tijden.

Na een reis van tien jaar langs musea over de hele wereld, vond "The Family of Man" in 1964 zijn thuis in het Groothertogdom Luxemburg. Sinds de jaren negentig wordt de collectie gehuisvest in het majestueuze Kasteel van Clervaux (Schloss Clerf), waarbij de oorspronkelijke historische rangschikking van 1955 behouden is gebleven.

De kracht van "The Family of Man" ligt in zijn universele boodschap. De tentoonstelling belichaamt de diversiteit en verbondenheid van de mensheid door middel van beelden die liefde, lijden, vreugde en strijd vastleggen. Elke foto vertelt een verhaal, elke gezichtsuitdrukking spreekt tot de ziel.

In 2003 werd de betekenis en invloed van deze unieke collectie erkend door de UNESCO, toen "The Family of Man" in zijn geheel werd opgenomen in de Werelderfgoedlijst. Een tentoonstelling over het menselijk bestaan.

Website >>

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.