247 megapixel

Gepubliceerd op 8 april 2024 om 13:00

Sony heeft recentelijk aangekondigd dat ze een nieuwe 247 megapixel medium formaat BSI CMOS sensor hebben ontwikkeld, en dat heeft onze interesse gewekt.

Deze sensor, met de naam IMX811 BSI CMOS, heeft geen globaal sluitermechanisme zoals te vinden is in de Sony A9 III, maar het bedrijf zegt dat het nog steeds een diagonaal van 64,84 mm biedt, wat overeenkomt met beelden van 19.200 x 12.800 pixels.

Volgens Sony heeft de sensor een digitale uitvoer van 16 bits, waardoor het met 5,3 frames per seconde kan fotograferen. Sony zegt dat het bij 12-bits nog steeds met 12 fps kan fotograferen, hoewel deze resoluties mogelijk kunnen worden overschreden door pixelbinning.

Veel mensen weten dat Sony sensoren levert aan vele grote merken, hoewel deze relaties vaak geheim worden gehouden. Waarschijnlijk is de nieuwe sensor niet een die we zullen zien in een Sony stilstaand beeldproduct, hoewel het mogelijk een sensor is die zijn weg kan vinden naar een van de filmcamera's in de CineAlta-lijn van het bedrijf.

Het is waarschijnlijk, is dat de sensor zal worden verkocht aan een andere cameraproducent, en een die al actief is in de wereld van de medium formaat spiegelloze camera's.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.