I AM

Gepubliceerd op 7 maart 2024 om 15:09

In de expositie "I am" worden persoonlijke verhalen van krachtige vrouwen getoond, die strijden tegen genderongelijkheid in Zuidwest-Azië, Egypte en Bangladesh. Samengesteld door fotograaf Maryam Yazdani uit Iran, belicht de tentoonstelling diverse vormen van onderdrukking en heeft als doel bewustwording te creëren.

"I am" presenteert fotografie, video en teksten en richt zich op vrouwen die actie ondernemen tegen verplichte hoofddoeken, gedwongen huwelijken en andere vormen van onderdrukking. Het benadrukt zowel religieuze als politieke en culturele oorzaken van genderongelijkheid.

De titel "I am" verwijst naar wereldwijde solidariteit na een tragische gebeurtenis in Iran en naar uitspraken van filosofen als Shakespeare en Descartes. Maryam Yazdani deelt haar eigen werk, inclusief een zelfportret en een video over genderongelijkheid.

Andere kunstenaars zoals Gilda Wilpstra Gouhari, Martin en Inge Riebeek, Marielle van Uitert, Lina Geoushy, Malina Suliman, en Shaghayegh Moradiannejad dragen bij aan de expositie, die wordt samengesteld door curatoren Maryam Yazdani, Petra Cardinaal en Irma van Bommel.

Het randprogramma omvat borduurworkshops en een workshop Jineoloji. "I am" is niet alleen een expositie maar ook een krachtige boodschap van vrouwen die vechten voor vrijheid, een manifestatie van de kracht van vrouwen die weigeren te zwijgen in het aangezicht van ongelijkheid.

website >>

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.