Rondsje met ut hondsje

Gepubliceerd op 15 februari 2024 om 10:20

Vanaf 3 februari tot en met 5 mei 2024 schitteren in het Gemeentemuseum het Hannemahuis 85 prachtige foto's van Harlinger honden, vergezeld door hun trotse eigenaren. Het initiatief, geboren als een spontaan idee, groeide uit tot een geliefde tweewekelijkse rubriek genaamd 'Rondsje met ut hondsje' in de Harlinger Courant.

 

De betovering van hond en baasje vastgelegd

In deze foto-expositie brengt professioneel fotograaf Jeannette Wouthuis op meesterlijke wijze de speciale band tussen honden en hun eigenaren tot leven. Deze viervoetige metgezellen, gevangen in prachtige portretten, dragen bij aan de sociale structuur van Harlingen en voegen een uniek karakter toe aan de stad. In totaal heeft Jeannette 85 baasjes met hun hond vastgelegd, inclusief enkele indrukwekkende groepsfoto's.

Ervaar 'Rondsje met ut hondsje' in een schitterend fotoboek

Duik dieper in dit hartverwarmende project met het 184 pagina's tellende fotoboek. Alle edities van '85 x Rondsje met ut hondsje' zijn verzameld, inclusief de originele teksten uit de Harlinger Courant. Het boek wordt ingeleid met een voorwoord van Roel Sluiter, de voormalige burgemeester van Harlingen. Dit unieke fotoboek, een eerbetoon aan Harlingers en hun geliefde viervoeters, is exclusief verkrijgbaar in Museum het Hannemahuis en via de website van Jeannette Wouthuis, voor de prijs van €34,95 per exemplaar.

Over Jeannette Wouthuis

Met het vakdiploma van de Fotovakschool in Apeldoorn werd Jeannette Wouthuis in 2001 een professioneel fotograaf. Na jarenlang twee prachtige beroepen te hebben beoefend, nam ze in mei 2007 ontslag als logopedist in de ouderenzorg om zich volledig te wijden aan de wereld van fotografie.

 

Voor meer informatie en om dit unieke fotoboek te bemachtigen, bezoek wouthuis.nl of ontdek het in Museum het Hannemahuis. Mis deze kans niet om het bijzondere verhaal van Harlingen's harige inwoners en hun eigenaren te ervaren!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.