Tijd?

Gepubliceerd op 5 januari 2024 om 13:34

Als fotograaf moet je vaak afrekenen met het misverstand dat het werk een fluitje van een cent is. Mensen denken dat het maken van foto's simpelweg neerkomt op het indrukken van een knop. De realiteit is echter een stuk complexer en minder romantisch dan dat.

De tijd die ik zelf steek in het schieten van foto's kan behoorlijk variëren. Soms heb ik geluk en valt alles perfect op zijn plek, maar vaker betekent het ronddwalen, wachten en hopen op het juiste moment. Een fotoshoot kan, afhankelijk van de aard ervan, een paar uur in beslag nemen. Het is niet alleen een kwestie van simpelweg klikken en gaan.

Na de fotosessie begint het eigenlijke werk. Het bewerken van de beelden vergt uren achter de computer, waarbij ik rommel met kleuren, belichting en andere technische details. Het is een proces dat zowel artistiek als technisch is, en het vergt geduld en precisie.Het is niet alleen een kwestie van plaatjes schieten; er komt inhoudelijk dus veel meer bij kijken.

Dus, als je denkt dat mijn tarieven niet gerechtvaardigd zijn, begrijp ik dat het nodig is om het proces beter uit te leggen. Het draait niet enkel om het vastleggen van een beeld, maar om een hele reeks stappen die samen een verhaal vertellen. Mijn werk is meer dan alleen de plaatjes die je ziet; het is een toewijding aan het perfectioneren van mijn ambacht en het waarderen van de waarde van elk moment.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.