Inspiratie

Gepubliceerd op 3 juli 2023 om 10:51

Hier zijn enkele minder voor de hand liggende websites die mogelijk inspiratie kunnen bieden voor fotografie:

1. Lenscratch (http://lenscratch.com/): Een online platform dat zich richt op hedendaagse fotografie en opkomende fotografen. Het biedt interviews, tentoonstellingen en recensies die nieuwe perspectieven en ideeën kunnen bieden.

2. Feature Shoot (https://www.featureshoot.com/): Een website die zich toelegt op het delen van opmerkelijke fotografieprojecten en verhalen van fotografen over de hele wereld. Het omvat verschillende genres, waaronder documentaire, portret, conceptuele en experimentele fotografie.

3. The Photography Blogger (https://www.thephotographyblogger.com/): Een blog dat een breed scala aan fotografieonderwerpen behandelt, waaronder tips, tutorials, interviews en het delen van inspirerende foto's. Het kan dienen als een bron van educatie en inspiratie voor fotografen.

4. Lomography (https://www.lomography.com/): Een community en winkel die zich richt op analoge fotografie. De website biedt een verzameling van unieke, kleurrijke en creatieve foto's gemaakt met verschillende Lomography-camera's. Het kan inspiratie bieden voor alternatieve fotografietechnieken en esthetiek.

5. The Cooperative of Photography (https://www.cooph.com/): Een website die tutorials, tips en creatieve ideeën deelt voor fotografen. Het richt zich op verschillende genres en technieken, van portretfotografie tot straatfotografie en creatieve experimenten.

6. Ignant (https://www.ignant.com/): Een online magazine dat verschillende creatieve disciplines verkent, waaronder fotografie. Het presenteert inspirerende fotografieprojecten, interviews met fotografen en artikelen over visuele cultuur.

7. Photo District News (https://pdnonline.com/): Een bron voor nieuws en informatie over de fotografie-industrie. Het bevat artikelen, interviews met professionele fotografen, portfolio's en wedstrijden. Het kan je helpen op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen in de fotografiewereld.

8. The Wider Image (https://widerimage.reuters.com/): Een online platform dat verhalende fotojournalistiek presenteert. Het biedt diepgaande reportages en documentairefotografie over diverse onderwerpen, variërend van nieuwsgebeurtenissen tot menselijke verhalen.

 

Deze minder bekende websites kunnen een frisse bron van inspiratie bieden, omdat ze vaak een andere benadering hebben en nieuwe perspectieven tonen. Ze kunnen je helpen om buiten de gebaande paden te denken en je fotografie te verrijken met unieke ideeën en concepten.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.