Mount-guide

Gepubliceerd op 24 juni 2023 om 10:41

Er zijn verschillende soorten aansluitingen voor camera-objectieven, en de keuze van aansluiting is afhankelijk van het camerasysteem dat je gebruikt. Hier zijn enkele van de meest voorkomende aansluitingstypes voor camera-objectieven:

 

1. Canon EF: Dit is de aansluiting die wordt gebruikt op Canon DSLR-camera's en spiegelloze camera's. Canon EF-objectieven passen op zowel full-frame als APS-C formaat camera's.

2. Nikon F: Nikon F-mount is de aansluiting die wordt gebruikt op Nikon DSLR-camera's. Nikon F-objectieven passen op zowel full-frame als APS-C formaat camera's.

3. Sony E-mount: Sony E-mount is een aansluiting die wordt gebruikt op Sony's spiegelloze camera's, zoals de Alpha-serie. Deze aansluiting is ook compatibel met sommige objectieven van andere fabrikanten via adapters.

4. Micro Four Thirds (MFT): Dit is een aansluiting die wordt gebruikt op spiegelloze camera's van Olympus en Panasonic. MFT-objectieven hebben een kleinere beeldcirkel omdat de sensor van MFT-camera's kleiner is dan die van full-frame en APS-C formaten.

5. Fujifilm X-mount: Fujifilm X-mount is een aansluiting die wordt gebruikt op Fujifilm spiegelloze camera's. Deze aansluiting is ontworpen voor APS-C formaat sensoren.

6. Pentax K-mount: Pentax K-mount is een aansluiting die wordt gebruikt op Pentax DSLR-camera's. Deze aansluiting is compatibel met zowel full-frame als APS-C formaat camera's.

7. Leica M-mount: Leica M-mount is een aansluiting die wordt gebruikt op Leica-camera's, zoals de Leica M-serie rangefinder-camera's. Deze aansluiting is specifiek ontworpen voor Leica M-objectieven.

 

Dit zijn slechts enkele van de populaire aansluitingstypes, en er zijn nog veel meer beschikbaar, afhankelijk van het cameramerk en het camerasysteem dat je gebruikt. Het is belangrijk om te weten welke aansluiting jouw camera heeft, zodat je compatibele objectieven kunt kiezen.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.