Found Objects

Gepubliceerd op 2 mei 2023 om 11:52

Found object fotografie is een interessante benadering van fotografie waarbij je foto's maakt van alledaagse objecten die je toevallig tegenkomt, zoals vergeten voorwerpen op straat of in een park. Het doel van deze fotografie is om schoonheid te vinden in het alledaagse en om de kijker te laten nadenken over de betekenis van deze vergeten voorwerpen.

 

Hier zijn enkele tips om je op weg te helpen met het maken van found object fotografie:

  1. Blijf alert: Wees alert en houd je ogen open voor interessante objecten om te fotograferen. Je kunt bijvoorbeeld letten op kleuren, vormen en texturen die je aanspreken.

  2. Maak gebruik van licht: Het juiste licht kan een groot verschil maken in je foto's. Probeer te fotograferen op verschillende momenten van de dag en experimenteer met verschillende lichtbronnen om het beste licht te vinden voor je foto's.

  3. Ga dichtbij: Maak close-up foto's van de objecten om hun textuur en details vast te leggen. Dit kan de schoonheid van het object benadrukken en de kijker een nieuw perspectief bieden.

  4. Creëer compositie: Speel met de compositie van je foto's door de objecten op verschillende manieren te rangschikken. Probeer de regels van derden of symmetrie te gebruiken om interessante composities te creëren.

  5. Experimenteer met nabewerking: Nabewerking kan je foto's nog interessanter maken. Probeer bijvoorbeeld te experimenteren met zwart-wit, sepia, of speel met de kleurtonen om de sfeer van de foto te versterken.

Found object fotografie is een creatieve manier om het alledaagse vast te leggen en te laten zien dat er schoonheid schuilt in de dingen om ons heen.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.