Catchlight

Gepubliceerd op 17 april 2023 om 08:05

Catchlight is een term in de fotografie die verwijst naar de reflectie van licht in de ogen van het onderwerp van een foto. Deze reflectie zorgt voor levendigheid en dimensie in portretfoto's en kan de ogen van het onderwerp er helderder en meer sprankelend uit laten zien.

 

De catchlight kan worden gecreëerd door een externe lichtbron, zoals een flitser of een reflector, te gebruiken om licht in de ogen van het onderwerp te reflecteren. Het kan ook worden gecreëerd door het onderwerp te positioneren in de buurt van een natuurlijke lichtbron, zoals een raam.

De grootte en vorm van de catchlight kan variëren afhankelijk van de grootte en positie van de lichtbron en de hoek van het onderwerp ten opzichte van het licht. Over het algemeen geldt dat een grotere catchlight zorgt voor een meer opvallende en dramatische uitstraling.

Het toevoegen van catchlights aan portretfoto's kan de ogen van het onderwerp meer tot leven brengen en kan bijdragen aan het creëren van een meer expressieve en emotionele foto.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.