Blind fotograferen

Gepubliceerd op 13 april 2023 om 09:59

Er zijn verschillende documentaires gemaakt over fotografie van blinde mensen, waarbij de nadruk ligt op het vermogen van de menselijke geest om beelden te creëren zonder dat men fysiek kan zien. Hieronder vind je enkele voorbeelden van dergelijke documentaires:

 

  1. "Sight Unseen" - Deze documentaire volgt de reis van vier blinde fotografen die de uitdaging aangaan om de wereld vast te leggen zoals zij die zien.

  2. "Blindsight" - In deze documentaire worden zes blinde tieners uit India gevolgd, terwijl ze leren hoe ze de camera moeten gebruiken om hun wereld vast te leggen.

  3. "Touch of an Eye" - Deze documentaire gaat over de fotografie van de blinde kunstenaar John Dugdale, die zijn foto's maakt door middel van het afdrukken van negatieven op handgemaakt papier.

  4. "Through a Lens Darkly" - Deze documentaire onderzoekt de geschiedenis van Afro-Amerikaanse fotografie en omvat ook het werk van een blinde fotograaf, Pete Eckert, die zich richt op het vastleggen van de emoties en gevoelens van zijn onderwerpen.

 

Deze documentaires tonen aan dat zelfs zonder het fysieke vermogen om te zien, de menselijke geest nog steeds in staat is om verhalen en emoties vast te leggen en te communiceren door middel van fotografie.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.